Wat gebeurt er in de AVI-SLIM?

In de AVI-SLIM zijn de lange golf infraroodstralen zo geplaatst, dat zij optimaal op het lichaam worden gericht. De infraroodstralen zijn gelijk aan een gedeelte van het spectrum dat ook door de zon wordt uitgezonden, en hebben de juiste golflengte voor een optimale inwerking op het menselijk lichaam.

Ze laten de omgevingstemperatuur stijgen naar 40c tot 60c. Hierdoor kunnen we een dubbel effect verkrijgen; namelijk het binnendringen van de IR-stralen in ons lichaam en een aangename omgevingstemperatuur die ons lichaam nog meer aanzet tot transpireren. Het lichaam kan tot 93% van deze energie opnemen.

Personen die niet zo houden van de warme omgevingstemperatuur kunnen ook van de effecten van de infraroodcabine genieten. Men kan de voorzijde van de cabine openlaten. Men gebruikt dan niet de omgevingstemperatuur maar alleen de indringende warmte van de IR-strales, die rechtstreeks op het lichaam stralen.

U gaat dus op een ontspannen wijze tot zo’n 800 kcal verbruiken tijdens een therapeutische sessie van 40 minuten, hetgeen qua calorieverbruik gelijk staat aan zo’n 15 tot 20 kilometer joggen.

De vetreserves isoleren de kou en de hitte. Door het gebruik van infraroodstraling kan de warmte het lichaam niet uit. Hierdoor dient het lichaam zichzelf te koelen, hetgeen zorgt voor meer energieverbruik ( v.b. een huis met airco ; hoe warmer het is in huis ,hoe langer een airco moet draaien en hoe meer energie er wordt verbruikt ). We zorgen er dus voor dat het lichaam zich en een ‘’heat stress’’ situatie bevindt.
Een lichaam dat koorts bestrijdt heeft ook meer energie nodig en verbruikt meer calorieen dan bij een gezond persoon. We ervaren de infraroodstraling als plezierig en heilzaam.