Algemeen

De CRYO4 apparatuur zorgt door middel van het onderkoelen van vetcellen voor omvangvermindering precies op de plekken waar jij dat wil. De werking is gebaseerd op het natuurlijke proces van vetverbranding. Door het toepassen van een nauwkeurige afkoeling van de bovenliggende huidlaag verdwijnt vet definitief. De behandelpads van de CRYO4 bevatten aan de binnenzijde een uniek koelelement. Door dit element stroomt een vloeistof met een constante temperatuur van -5°C. Vetcellen worden gedurende 30 tot 60 minuten door deze -5°C gekoeld zonder daarbij het omringende weefsel te beschadigen. De vetcellen zelf bereiken hierdoor een temperatuur van 2 tot 4 graden. Dit proces heet cryolipolyse.

Onze methode is ontwikkeld om de contouren van uw lichaam te verbeteren. De behandeling is niet geschikt voor gewichtsverlies of om bijvoorbeeld obesitas te behandelen. De cryo behandeling is bedoeld voor behandeling van plaatselijke vetrolletjes die niet weggaan met een dieet, sport of extra beweging.

Onder leiding van dermatoloog Dr. Dieter Manstein van de Harvard Medical School is aangetoond dat vetcellen slechter tegen kou kunnen dan andere lichaamscellen. Daardoor kunnen vetcellen aangepakt worden zonder daarbij omringend weefsel te beschadigen. Bij Dermafit krijgt u eerst een persoonlijk Cryolipolyse advies voor de meest effectieve behandeling. Wij bieden een kuur van slechts 4 behandelingen. U bent dan definitief van meerdere probleemzones af!

Voor de behandeling

Bij ons in de salon starten we met een intakegesprek, hierbij zullen we met u een vragenlijst doorlopen aan de hand waarvan wij vaststellen welke mogelijkheden er voor u zijn. Op basis van deze mogelijkheden stellen wij een plan van aanpak op en bieden wij u een behandeling op maat. Mocht u een voorkeur hebben kunt u dit vooraf aangeven.

Om het gewenste resultaat te behalen zijn gemiddeld vier behandelingen nodig. Dit hangt natuurlijk af van de dikte van de vetlaag en uw levensstijl.

In een behandeling kunnen we 5 x een A4 formaat aan oppervlakte behandelen! Het is mogelijk om de buik, maag, flanken, heupen en billen in een behandeling aan te pakken.

Indien je kiest voor 1 zone (1x XL pad) kun je het volgende behandelen:
• Buik, maag (en evt. flanken*) of
• Billen (en evt. heupen*) of
• Voor- of achterkant benen of
• Binnenkant bovenbenen
*Het bereik van de behandelpad is afhankelijk van jouw omvang.

Indien je kiest voor 2 zones (2x XL pad) dan is een combinatie van de bovenstaande zones mogelijk.

Ja, onze cryo behandeling maakt de belofte van de definitieve verwijdering van vetcellen zonder operatie en herstelperiode waar. Er is al na 1 behandeling een omvangverlies mogelijk tot wel 3/6cm. Het hanteren van een gezond voedingspatroon is noodzakelijk.

Na de behandeling

Door de koeling zullen de vetcellen uiteenvallen in stukjes, zogenaamde fragmenten. Deze zullen door het lichaam op natuurlijke wijze worden afgevoerd.

uiteenvallen aangezet. Dezelfde persoon mag maximaal twee uur achter elkaar worden behandeld, waarvan maximaal één uur op dezelfde zone. De methode is geschikt voor het hele lichaam; een vetlaag van twee centimeter op de te behandelen zone is een minimaal vereiste.

De vetvermindering in de behandelde zones is al zes weken na de eerste behandeling meetbaar.

De verwijdering van de vetcellen is definitief. Voor een goed langetermijnresultaat is het wel belangrijk om op gewicht te blijven en mag het vetpercentage niet toenemen. Het hanteren van een ongezond voedingspatroon en/of stoppen met voldoende beweging kunnen de nog aanwezige vetcellen vullen waardoor vetophopingen kunnen ontstaan.

Nee, de CRYO4 apparatuur zorgt door middel van het onderkoelen van vetcellen voor omvangvermindering precies op de plekken waar jij dat wil. De werking is gebaseerd op het natuurlijke proces van vetverbranding. Door het toepassen van een nauwkeurige afkoeling van de bovenliggende huidlaag verdwijnt vet definitief. De behandelpads van de CRYO4 bevatten aan de binnenzijde een uniek koelelement. Door dit element stroomt een vloeistof met een constante temperatuur van -5°C. Vetcellen worden gedurende 30 tot 60 minuten door deze -5°C gekoeld zonder daarbij het omringende weefsel te beschadigen. De vetcellen zelf bereiken hierdoor een temperatuur van 2 tot 4 graden. Dit proces heet cryolipolyse.

Nee, een streng dieet is niet nodig. Wel is het belangrijk om goed op de voeding te letten en koolhydraten en vetten zoveel mogelijk te beperken. Dit om de aanmaak van nieuw vet tegen te gaan.

De behandelingen

Nee, deze behandeling is pijnloos. Natuurlijk voelt het wel koud aan waardoor het een tintelend gevoel kan geven. Voor een enkeling kan het een beetje schrijnend aanvoelen als een klein schaafwondje.  Na de behandeling is de huid verdoofd en voel je er niks meer van.

Nee, liposuctie is een methode om veel vet ineens te verwijderen door middel van het wegzuigen van vet via kleine incisies. De cryo behandeling is bedoeld om kleine plaatselijke vetophopingen te verwijderen, zonder de risico’s en lange herstelperiode van operatieve behandelingen als liposuctie of een buikwandcorrectie.

Lichaamsvet is opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste laag zit dicht op de spieren en kan worden verminderd door de juiste voeding en voldoende bewegen. De laag daarboven ligt net onder de huid en is een hardnekkige vetlaag die niet of nauwelijks is doorbloed en daardoor moeilijker aan is te pakken middels sport en gezonde voeding. Maar we willen er natuurlijk wel graag van af! De cryo behandeling rekent af met deze hardnekkige vetlaag door gecontroleerde koeling.

Mogelijke bijwerkingen en resultaten Na de cryo behandeling kan het behandelgebied gekneusd en pijnlijk aanvoelen.

De roodheid, blauwe plekken, zwelling, jeuk en gevoeligheid van de huid kan een paar weken/maanden aanhouden.
De huid kan voor enkele weken verdoofd en/of gevoelig aanvoelen.
Tot 1 week na de behandeling mag je niet met de behandelde zone in de zon of op de zonnebank (dit kan pigmentatiestoornis veroorzaken).

Voor elke behandeling gelden er een aantal contra-indicaties. Twijfel jij of je in aanmerking komt voor een behandeling? Neem dan contact met ons op zodat wij jou verder kunnen helpen.

Ja, de behandeling is 100% veilig. Onze CRYO4-apparatuur is namelijk medisch gecertificeerd.

Cryolipolyse: waar of niet waar?

Mogelijke bijwerkingen en resultaten Na de cryo behandeling kan het behandelgebied gekneusd en pijnlijk aanvoelen.

De roodheid, blauwe plekken, zwelling, jeuk en gevoeligheid van de huid kan een paar weken/maanden aanhouden.
De huid kan voor enkele weken verdoofd en/of gevoelig aanvoelen.
Tot 1 week na de behandeling mag je niet met de behandelde zone in de zon of op de zonnebank (dit kan pigmentatiestoornis veroorzaken).

De meeste mensen die voor het eerst van cryolipolyse horen, benaderen deze ontdekking met ongeloof en scepticisme; Niet geheel onbegrijpelijk! Deze reactie is volkomen natuurlijk, het lijkt te mooi om waar te zijn. Echter is het wetenschappelijk bewezen dat de cryolipolyse methode werkt. Klinische onderzoeken tonen dit namelijk aan en de resultaten liegen er niet om.

Het antwoord op deze vraag is NEE! Er moet per individu bepaald worden of cryolipolyse een optie is. Wanneer er tijdens een intake gesprek blijkt dat een cryolipolyse behandeling mogelijk is, dan kunnen er verbluffende resultaten behaald worden.

Het is niet verstandig om te stoppen met sporten, dit is gezond voor lichaam en geest en heeft een positief effect op uw leven. Cryolipolyse is er juist voor mensen die sporten, maar toch met probleemzones blijven zitten. Bij mensen die veel overgewicht hebben, kan cryolipolyse helpen om een kickstart te geven aan het afvalproces.

Het antwoord op deze vraag is NEE! Wanneer iemand teveel calorieën inneemt dan verbrandt, dan komen er eerder of later kilo’s bij. De vetcellen die door bevriezing worden vernietigd blijven weg; Maar wanneer er teveel ingenomen wordt, zal het lichaam nieuwe vetcellen aanmaken. Dit is niets anders dan bij liposuctie.

Het antwoord op deze vraag is NEE! Echter is het geen vervanging voor gezond leven. Wanneer er doordeweeks gezond wordt geleefd en in het weekend misschien wat minder gezond, dan is cryolipolyse zeker een uitkomst. Maar verwacht geen magisch middel om te doen en laten wat u wilt, zonder daarvan de consequenties te aanvaarden. Voor iedereen die geschikt is voor cryolipolyse werkt de methode zonder meer, na een behandeling zal er tot 22% van het vetweefsel worden geëlimineerd in het behandeld gebied.