Welke zeven voordelen heeft infraroodtherapie op jou gezondheid?

Pijnverzachting

Heeft u uw spieren overbelast door intensief sporten of langdurig bureauwerk?
Laat de pijn uw leven niet beheersen. Neem enkele keren per week de tijd om infrarood tot diep in uw spieren en gewrichten te laten doordringen en zo de pijn te verzachten.

Verzacht rug- of nekpijn en artritis met de therapeutische warmte van een infraroodcabine AVI-Slim hebben de Wetenschappers die HRP (Heat Responsive Pain – pijn die op warmte reageert) onderzoeken, hebben opmerkelijke therapeutische resultaten vastgesteld bij lage rug- en bovenlichaam pijnen die continu onder lage intensiteit werden blootgesteld aan warmte.

Ontgifting

Door te transpireren kan het lichaam op een natuurlijke manier genezen, gezond blijven en ontgiften. De ontgiftende werking van een Sunlighten cabine is 7 tot 10 keer sterker dan bij een klassieke sauna. In een conventionele sauna zweet de gemiddelde persoon 3% giftige stoffen en 97% water uit. In een Sunlighten cabine is dit 20% giftige stoffen en 80% water.

Gewichtsverlies

Uit onderzoek blijkt dat men tijdens een sessie van 40 minuten in een infraroodcabine ruim 800 calorieën verbrandt. In een infraroodcabine probeert het lichaam zichzelf af te koelen en daardoor nemen het hartritme, het hartminuutvolume en de stofwisselingssnelheid aanzienlijk toe.

Verbeterde Bloeddorstroming

Spieren verwarmen met behulp van infrarood verhoogt de bloeddoorstroming alsof u aan sport doet. Ook de verhoogde lichaamstemperatuur vertaalt zich in een betere doorstroming. De verhoogde perifere circulatie zorgt voor voldoende bloedtransport om ontstekingen tegen te gaan, pijn te verzachten en het genezingsproces te versnellen.

Wat doet de warmten.

Heeft u last van psoriasis, eczeem of huiduitslag? Dan kunnen enkele sessies in de infraroodcabine u wellicht helpen. De warmte doet uw bloedvaten uitzetten, uw hart

sneller pompen en trekt het bloed naar de huid. Zo krijgt u een veel betere doorbloeding met zuurstofrijk bloed. Dat versnelt de aanmaak van nieuwe huidcellen en het genezingsproces. Ook littekenweefsel neemt hierdoor af, al heeft u daar natuurlijk meer sessies voor nodig. Lijdt u aan CVS of fibromyalgie? Dan kan infrarood u op verschillende vlakken helpen. Het bestrijdt niet alleen uw pijn, maar biedt ook passieve conditietraining.

Verkouden

Wanneer u een verkoudheid of een griep voelt opkomen kunt u uw afweersysteem versterken door meerdere keren in uw infraroodcabine plaats te nemen.
Zo stopt of remt u het doorzetten van een griep of verkoudheid.

Afbeelding met muur, persoon, tafel, binnen Automatisch gegenereerde beschrijving

De gezondheidsvoordelen van infraroodtherapie

Goed voor het immuunsysteem, doorbloeding en ontgifting.
Voor een goede nachtrust en ontspanning.