TherraWave gebruikt radiofrequentie-energie in een verstelbaar paneel dat boven het beoogde gebied van ongewenst vet zweeft. Radiofrequentie-energie van het

TherraWave-apparaat is speciaal afgestemd op vetcellen. De energie gaat gemakkelijk door de huid, maar heeft het moeilijker om door het vet te komen. De energieverzameling

in het vet veroorzaakt verwarming van adipocyten (vetcellen), wat leidt tot thermische schade die een natuurlijke, gecontroleerde vorm van celdood veroorzaakt die “apoptose”

wordt genoemd. De verwijdering van vetcellen leidt tot een verminderde dikte van de vetlaag op het gebied van de TherraWave-behandeling.

De baanbrekende levering van energie helpt het thermische effect in het diepe weefsel te richten terwijl de omliggende lagen worden beschermd. Gebruikte frequenties passen het best bij de impedantie van diep weefsel en hebben specifiek effect op die lagen.

Het behandelde lichaamsdeel bevindt zich in het hoogfrequente elektrische veld.
De temperatuur stijgt in het doelweefsel terwijl het omringende weefsel beschermd blijft tegen het bereiken van hoge temperaturen.

Volwassenen in goede conditie met gebieden met ongewenst vet die niet geopereerd willen worden, zijn ideale kandidaten voor TherraWave. Goede kandidaten zijn al fysiek actief en houden zich aan een gezond voedingspatroon.

Radiofrequentie is een bijzondere vorm van elektriciteit. Radiofrequentie wordt veelvuldig gebruikt in dermatologie en cosmetische chirurgie om bepaalde huidlagen aan te pakken om te helpen bij huidverstrakking, collageenregeneratie en nu diepe weefselverwarming en vetverwijdering.

Behandeling met TherraWave is bedoeld om “Je kern te veroveren” – het behandelpaneel past over de buik en flanken om de buik en lovehandles (flanken) te verkleinen. Het paneel kan echter ook worden aangepast om de achterkant van de taille te behandelen om een ​​ongewenste muffintop te elimineren. Het is waarschijnlijk dat de achterkant van de beha-lijn en de buitenkant van de dijen vatbaar zijn voor behandeling.

Er is een mild, zacht verwarmend gevoel tijdens de behandeling dat vergelijkbaar is met het plaatsen van een verwarmingskussen in het behandelingsgebied. TherraWave is niet pijnlijk en het comfortniveau van de patiënt wordt gecontroleerd tijdens de behandeling met TherraWave.

Alle metalen sieraden moeten uit het behandelgebied worden verwijderd.

In de 1-2 dagen voorafgaand aan de behandeling wordt patiënten verzocht goed gehydrateerd te blijven. Patiënten dienen gedurende de behandelingsdag en zelfs de dag erna voldoende water te blijven drinken. Water helpt de huid te hydrateren. Hierdoor kan de radiofrequentie-energie van TherraWave gemakkelijk door de huid reizen en de vetlaag effectiever aanpakken.

Patiënten dienen dehydraterende activiteiten in de paar dagen voorafgaand aan de behandeling te vermijden. Dit omvat activiteiten met hoge intensiteit en hoge transpiratie, zoals uitgebreide aerobics, fysieke training of hot yoga. Patiënten moeten ook overmatige alcoholconsumptie vermijden voorafgaand aan TherraWave, omdat dit een uitdrogend effect op het lichaam kan hebben.

Een TherraWavebehandelsessie duurt 45 minuten.
Klinische onderzoeken naar TherraWave waren gebaseerd op in totaal vijf wekelijkse sessies. Individuele resultaten kunnen variëren en sommige patiënten hebben mogelijk meer behandelingen nodig of willen een aanvullende reeks behandelingen ondergaan om zich op andere delen van het lichaam te richten.

De huid in het gebied van de behandeling zal warm aanvoelen, aangezien het kernvet een temperatuur van ongeveer 120 graden Fahrenheit heeft bereikt en de huid ongeveer 100 graden Fahrenheit.

Na de TherraWave-behandeling blijft de huid gedurende enkele minuten tot enkele uren warm en lichtroze. Tijdelijke zwelling is ook mogelijk in het behandelingsgebied en verdwijnt binnen enkele uren.