Algemeen

De kosten van permanent ontharen zijn van verschillende factoren afhankelijk. Vooral het oppervlakte van het gebied wat permanent onthaard moet worden is hierbij van belang. Het oppervlakte van dit gebied wordt vaak vastgesteld bij een intakegesprek. Zie onze tarieven

De laser is geschikt voor ieder huid en haartype, ook de zongebruinde huid kan effectief en veilig behandeld worden. Zo kun je het gehele jaar door jouw cliënten behandelen.

Haren groeien in verschillende fases. De groeicyclus bestaat uit drie fases:

 1. groeifase (anagene fase)
 2. overgangsfase (katagene fase)
 3. rustfase (telogene fase)

Het is onmogelijk te bepalen in welke fase het haar zich bevindt. De meest effectieve behandeling vindt plaats, wanneer het haar in de actieve groeifase is. Daarom is een reeks van behandelingen nodig om iedere haarfollikel uit te schakelen in zijn actieve groeifase.

LHE mag in de volgende medische gevallen niet worden toegepast:

 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Epilepsie
 • Pacemaker
 • Diabetes (behandeling met inspuitingen)
 • Porphyrie (erfelijke ziekte)
 • Zonneallergie en overgevoeligheid voor zonlicht
 • Kwaadaardige moedervlekken en melanomen
 • Lupus erythematosus disseminatus (auto-immuunziekte)
 • Pellagra (huidziekte die voor veroorzaakt door tekort aan vit. B3)
 • Vitiligo
 • Silicone borstimplantaten en silicone olie inspuitingen
 • Medicijnen die overgevoeligheid voor licht veroorzaken

Geen enkele methode is geheel zonder risico`s wat u ook verteld wordt. laser kan men vergelijken met de zon. In het ergste geval is er net als bij te lang of onverantwoord zonnen kans op een lichte verbranding of blaartje. Dit is overigens van tijdelijke aard en komt alleen voor als het apparaat niet juist wordt ingesteld. Om dit te voorkomen worden er van te voren altijd testflitsen gedaan. Op deze manier kan er dus niets mis gaan. Wel is het erg belangrijk dat men zich aan de UV voorschriften houdt.

Voor de behandeling

Voor de behandeling hoef je nergens rekening mee te houden. Je mag gewoon eten en drinken. Wel is het verstandig om voor de behandeling goed te eten. Met een lege maag kun je door de lichtflitsen en eventuele lichte pijn misselijk worden.

De wachttijden beperken we zoveel mogelijk.Toch is het verstandig om minimaal twee weken  van te voren een afspraak bij ons te maken. Dan kunnen we de afspraak op een voor jou gunstige datum en tijdstip inplannen.

Tijdens het intakegesprek worden al je gegevens genoteerd en eventuele contra-indicaties met je doorgenomen. Tijdens de proefbehandeling zullen een paar lichtflitsen worden gegeven in het te behandelen gebied, om de reactie van de huid te bepalen. Het consult met 3 testflitsen is gratis.

Tijdens de behandeling

Na de behandeling dien je direct het totaalbedrag te voldoen.
Dat kan per pin. Je krijgt de factuur meteen mee.

Tijdens de behandeling maken wij het je zo gemakkelijk mogelijk.

ICE kop die koelt tot een temperatuur van -3 is de behandeling ontzettend aangenaam voor de client en wordt de behandeling als vrijwel pijnloos ervaren.

Stap 1: Voor de behandeling vindt een kort intakegesprek plaats en wordt het Informed Consent behandeld.
Stap 2: Er worden foto`s van het te behandelen gebied gemaakt.
Stap 3: Indien de haren te lang zijn worden deze afgeschoren op 1-2 mm.
Stap 4: De huid wordt gereinigd.
Stap 5: Het te behandelen gebied wordt afgetekend met een wit potlood (evt. moedervlekken of andere oneffenheden worden ook wit gemaakt).
Stap 6: Er wordt bepaald hoe groot het opzetstuk van de flitslamp moet zijn.
Stap 7: Er vinden 3 testflitsen plaats om de instellingen te bepalen.
Stap 8: De echte behandeling begint en duurt naar gelang het gebied tussen de 1-30 minuten.
Stap 9: Als het hele gebied geflitst is wordt de huid weer gereinigd.
Stap 10: Er wordt verkoelende aloë vera gel aangebracht.
Stap 11: Na de behandeling wordt direct de volgende behandeling ingepland

Na de behandeling

Reactie van de huid

Direct na de behandeling zal de behandelde zone wat rood aanzien. Er bestaat in het ergste geval een kleine kans op eventuele blaarvorming. Ook kan de behandelde zone er iets lichter of donkerder uitzien als gevolg van hypo – of hyperpigmentatie. Deze bijwerkingen zijn overigens van tijdelijk aard.

Resultaat

Het resultaat en aantal van alle behandelingen verschilt per persoon. Er mag een minimale vermindering van 80% verwacht worden. Indien dit niet haalbaar lijkt (in enkele gevallen) wordt dat tijdig aangegeven en kan besloten worden de behandeling vroegtijdig te beëindigen. Echt zichtbaar resultaat zult u merken na ongeveer 3 behandelingen dus niet direct na de eerste behandeling.