Eiwitten: ideaal om af te vallen

Afbeelding met voedsel Automatisch gegenereerde beschrijving

Als u graag een gezond gewicht wilt bereiken heeft u vast wel eens van maaltijdvervangers gehoord. AVI-SLANK is een maaltijdvervanger. Maar niet zo maar één! Deze maaltijdvervanger bevat vier soorten eiwitten waaronder viscollageen. Tevens bevat AVI-SLANK de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitaminen en mineralen. Inname van extra voedingssupplementen is dus niet nodig. AVI-SLANK is dus een zeer gezonde maaltijd! AVI-SLANK is eiwit- en vezelrijk. Het bevat vitaminen, mineralen en collageen. Verkrijgbaar in verschillende lekker smaken: aardbei, banaan, bosbessen, cappuccino, chocolade en vanille. Het is gemakkelijk te gebruiken en betaalbaar.

Goede voeding voor wie af wil vallen

Eiwitten zijn goede voeding voor wie wil afvallen. Dat hebben wetenschappers uitgezocht. Het zijn bouwstoffen die ons lichaam nodig heeft om onze botten en spieren te onderhouden. Wanneer u eiwitten eet zult u minder honger hebben. Eiwitten zijn vrij lastig te verteren en daardoor heeft u lang een verzadigd gevoel. Bekend is dat eiwitten een sterker verzadigend effect hebben dan koolhydraten en vetten. Daarnaast zorgen de eiwitten ervoor dat er tijdens het lijnen minder spierweefsel wordt afgebroken. En dat is weer belangrijk om na het dieet op gewicht te blijven.

Makkelijk energie verbranden

Uw lichaam gebruikt de aminozuren in eiwit om spierweefsel te bouwen, wat u niet alleen sterker en strakker maakt maar ook calorieën verbrandt. Spierweefsel houdt de stofwisseling hoog waardoor u makkelijker energie verbrandt. Wie wil afvallen, zou zich dus eigenlijk moeten richten op het kweken van extra spieren. En het mooie is: spieren kweekt u met… (extra) eiwitten. Daarbij zit wel een addertje onder het gras. Spieren bouwt u alleen op als u ze aan het werk zet. Het heeft dus geen zin om in de luie stoel bijvoorbeeld een eiwitshake te drinken en te wachten tot de biceps groeien. Die spieren moeten ook aan het werk. Maar wie zijn spieren traint en voedt met eiwit, wordt ruimschoots beloond: meer kracht en energie, een beter figuur en een stofwisseling op een hoger peil.

Bereidingswijze

De bereiding van een eiwit maaltijdvervanger van AVI-SLANK is eenvoudig en binnen korte tijd gereed.

Yoghurt of kwark bereidingswijze

Neem een kommetje met 300 ml yoghurt of 200ml kwark en voeg de inhoud van een zakje AVI-SLANK maaltijdvervanger toe. Goed mengen.
Tip: Voeg een handjevol bosbessen of aardbeien toe. Heerlijk!

Bereidingswijze met keukenblender

Schenk de melk of ongezoete soja in de blender en voeg de inhoud van een zakje AVI-SLANK maaltijdvervanger toe. 20 seconden mengen, inhoud in een glas schenken en direct opdrinken.

Afbeelding met kop, voedsel, tafel, koffie Automatisch gegenereerde beschrijving

Bereidingswijze met shakebeker

Schenk hierin 300ml magere melk of ongezoete soja en voeg de inhoud van een zakje AVI-SLANK maaltijdvervanger toe. Doe het zeefje in de beker, schroef het deksel stevig op de beker (zorg ervoor dat het dopje goed dicht zit). Schudt de beker stevig als een cocktail-shaker heen en weer. Draai het dopje open, schenk de shake in een glas en drink het glas direct leeg.
Voor de beste structuur gebruikt u de blender, voor het gemak de shakebeker.

Jojo-effect

Afvallen is een ding, op gewicht blijven is een stuk moeilijker. Als u er uiteindelijk in bent geslaagd om het ideale gewicht te bereiken, komt pas de echte uitdaging: niet meer aankomen. Gaat u immers na het afvallen terug naar uw oude voedingsgewoonten, dan komt u gegarandeerd weer aan. Er is dus meer voor nodig dan het volgen van een dieet om op gewicht te blijven. U zult uzelf radicaal onder handen moeten nemen om te voorkomen dat u in uw oude patroon terugvalt.

Afbeelding met persoon, tafel, vasthouden, voedsel Automatisch gegenereerde beschrijving

Tips om een jojo-effect te voorkomen

  1. Ga sporten. Sporten is gezond en het zorgt dat u in een rap tempo calorieën verbrandt en helpt om het bereikte gewicht vast te houden.
  2. Eet voldoende eiwitten. Ze helpen bij spieropbouw en bestrijden het hongergevoel.
  3. Vermijd snelle koolhydraten zoals geraffineerde suikers, wit brood en witte rijst. Kies voor de trage variant die u in veel volkoren producten tegenkomt.
  4. Drink voldoende. Minstens twee liter vocht per dag. Het houdt uw lichaam gezond, maar het helpt ook om op gewicht te blijven.
  5. Wees consistent. Met andere woorden: volhouden. Ga uzelf dus niet foppen door beloningen in het vooruitzicht te stellen. De overstap naar het oude ongezonde patroon voor het afvallen is verleidelijk, maar uiteindelijk heeft u alleen uzelf ermee en komt u al snel weer in het jojo-proces.