Wat is laserontharen?

Laserontharen houdt in dat de haarwortels door middel van lichtflitsen vernietigd worden. Met laserontharen wordt het pigment in de haarfollikel verbrand zonder de andere huidstructuren te beschadigen.
De haargroei gebeurt in cycli, in een groei- en rustfase. Aangezien in de rustfase de haarfollikel geen pigment bevat, zijn er meerdere ontharingsbehandelingen nodig. Door de laser worden de haarwortels met haartjes in groeifase vernietigd.
De haar zal op die plek nooit meer terugkomen. Omdat de haren alleen in de groeifase in direct contact staan met de haarwortels, kunnen zij alleen dan vernietigd worden. Daarom moet het laserontharen voor een optimaal effect 4 tot 8 maal herhaald worden, omdat alleen dan de haren uit de slaapfase ook in de groeifase vernietigd kunnen worden.

Hoe geschiedt laserontharen?

Laserontharen werkt door gebruik te maken van het lichaamseigen melanine dat natuurlijk in het haar aanwezig is.
De laser stuurt een puls doorheen het haar waarvan de hitte door de melanine naar de haarwortel getransporteerd wordt, waardoor die wordt vernietigd.
Een speciale koeltip die in aanraking komt met uw huid zorgt ervoor dat wanneer de laser een zeer korte puls geeft, uw rondliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd zijn tegen de hitte van de laser. Het resultaat is een pijnloze ontharing. Laserontharen geniet daardoor de voorkeur van steeds meer mensen.

Op deze manier zorgt de ontharing met laser er na 5 tot 8 behandelingen voor een definitieve ontharing. Tachtig tot negentig procent van je haren is dan definitief weg. Via het pigment komen de lichtflitsen terecht bij de haarwortels. Daar wordt de flits omgezet in warmte, waardoor de haarwortel vernietigd wordt.Het aantal behandelingen dat u nodig heeft, hangt af van de te ontharen plaats op uw lichaam, het type van uw huid en de kleur van uw haar. U wordt behandelt met de laser op een oppervlakte van drie vierkante centimeter. Afhankelijk van hoe je reageert op het laserontharen, wordt bepaald hoeveel maal je onder de laser moet.