Hoe pijnlijk is laser ontharen?

Afbeelding met persoon, kleding, zitten

Automatisch gegenereerde beschrijving
ICE kop die koelt tot een temperatuur van -3 is de behandeling ontzettend aangenaam voor de client en wordt de behandeling als vrijwel pijnloos ervaren.

Dit is afhankelijk van de te behandelen plek en de pijngrenzen van ieder persoon.
De laserpuls kan een gevoel geven die te vergelijken is met een heel licht prikje, of zoals er een elastiekje tegen uw huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel erg kort en verdwijnt zeer snel. De behandeling is meestal goed te verdragen en veel van onze cliënten ervaren helemaal geen pijn. Verdoving is dan ook niet nodig, maar uiteraard mag u voor de behandeling begint een paracetamol nemen als u dat wenst.

Onderstaand een overzicht van lichaamsonderdeel en het pijnniveau.
Pijnniveau op een schaal van 1 tot 10, waarbij 10 het ergst is.

Het gezicht – Pijnniveau: 2 t/m 8

Hoe dikker de huid hoe minder pijnlijk de behandeling.
De bovenlip is het meest pijnlijke gebied, omdat de huid hier dunner is dan ergens anders op uw gezicht. Aan de andere kant is op plekken waar uw huid dikker is (zoals uw kin en bakkebaarden) de pijn beter te beheersen en meer aan de onderkant van het pijn spectrum.

De onderarmen – Pijnniveau: 9
Dit is de meest pijnlijke omgeving op het lichaam voor het ontharen met laser.

De Bikinilijn – Pijnniveau: 8
Als u ooit uw bikinilijn hebt laten waxen zult u deze pijn ook overleven. Grote verschil alleen dat bij waxen de pijn eenmalig is en bij laser ontharen duurt de behandeling (waardoor ook de pijn) veel langer.

De armen – Pijnniveau: 3

Net als bij het gezicht voelt de laser als een elastiek die op de huid knalt. Maar in tegenstelling tot uw gezicht kan de huid op uw armen beter tegen de pijn. Reden hiervoor is dat de huid op de armen redelijk dik is waardoor het pijnniveau een stuk lager is. Het voelt meer als een irritatie.

De benen – Pijnniveau: 6 of 7

Uw benen zijn een van de meest (relatief) pijnvrije gebieden als het gaat om laser ontharing.
Nog steeds een mild elastiek maar door de dikke huid is het pijnniveau ver binnen de gemiddelde pijngrens.

Buik – Pijnniveau: 4

Terwijl de huid hier dikker is, kunnen de “snaps” van de laser uw buik goed kietelen, waardoor sommige patiënten draaierig worden en willen bewegen.

Rug  – Pijnniveau: 8

Mogelijk heeft u op uw rug genoeg haar dat u het wilt laten weg laseren. Dan kan de behandeling als pijnvol ervaren worden door de hoeveelheid haar die behandelt moet worden. Het advies is dan vooraf uw rug in te smeren met verdovende crème. Met een verdovende crème wordt het pijnniveau verlaagt naar 2 tot 4.

Schrikt u van de getallen? Er is een oplossing!

Er bestaat crème (lidocaïne) die de huid verdooft waardoor pijnniveau 10 teruggebracht kan worden tot een 1 tot 3. Ook is het goed om het te behandelen gebied vooraf goed glad te scheren