Wat zijn voorhoofdrimpels 
Ook de huid van het voorhoofd begint naarmate men ouder wordt rimpels te vertonen.
De hoeveelheid, plek en vorm van deze rimpels verschilt van persoon tot persoon.
Deze horizontale voorhoofdslijnen ontstaan door een overactiviteit van de voorhoofdsspieren. Voorhoofdrimpels en –plooien ontstaan door het optrekken van de wenkbrauwen, bijvoorbeeld als je verbaast kijkt. Door deze beweging wordt je huid op het voorhoofd omhoog getrokken en gaat zich plooien. Wanneer je jong bent verdwijnen deze rimpels op je voorhoofd vanzelf als je de spier ontspant. Als je ouder wordt, is dat niet meer zo omdat je huid haar elastische kracht verliest.

Behandeling
Je kunt voorhoofdsrimpels aanpakken met een Botoxbehandeling of met fillers. Botox pakt de beweeglijkheid van de voorhoofdsspieren aan, fillers zorgen bij een verouderde huid voor meer volume en huidelasticiteit.

Voor en Nazorg
Wij raden aan om voor de behandeling 48 uur geen alcohol te drinken. Dit komt doordat alcohol het bloed verdunt en dit kan zorgen voor meer blauwe plekken.
Voor de behandeling Gelieve 30 minuten voor de behandeling aanwezig te zijn,
zodat wij bij u de verdovende crème kunnen aanbrengen.
Na de Botox behandeling tegen voorhoofdrimpels kan het zijn dat de huid de eerste paar uur wat roder en/of gezwollen is. Verdoving is niet nodig bij een Botox behandeling. Dit komt doordat de pijn minimaal is door de fijne naald. Het kan soms aanvoelen als een speldenprikje. Na de behandeling mag u 2 tot 4 uur niet liggen en bukkenVerder mag je tot 24 uur na de behandeling niet sporten en geen bezoekje brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan UV-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat beïnvloeden.

 

Wil je iets aan je voorhoofdrimpels laten doen?
Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult?
Vraag het aan onze
Esthetische arts de Winter

Boek afspraak